dimarts, 10 de juny del 2014

La presència de la religió al nostre barri



L'ESGLÉSIA DE ST. ANDREU DEL PALOMAR



En aquestes dues imatges podem veure la fatxada de l'església de Sant Andreu del Palomar. Es va contruir a la segona meitat del segle IXX. És un símbol molt important pel nostre barri i a l'interior hi podem trobar  grans pintures murals d'escenes bíbliques i de la vida de Sant Andreu. 

CARRER DE L'ABAT ODÓ


Aquest carrer està dedicat a l'Abat Odó el qual va ser l'abat del monestir de Sant Cugat del Vallés. A més a més també va ser bisbe de Girona. 

CLÍNICA SANT JORDÍ


Aquesta clínica, una de les més famoses del nostre barri, per no dir la que més, té el nom de Sant Jordi. Sant Jordi va ser un personatge que va fer molts esdeveniments importants, sobre tot a l'edat mitjana. 


SANT ANDREU (ESTACIÓ DE TREN I CARRER GRAN)

 

Sant Andreu que és com es diu el nostre barri va ser el deixeble de Joan el Baptista, i posteriorment un dels dotze deixebles de Jesús i a més a més es va convertir en el primer Cap del Cristianisme Ortodox de l'Est.


SANT PACIÀ



Aquí tenim l'església de Sant Pacià. Sant Pacià va ser un autor religiós i també bisbe de Barcelona. És considerat un dels pares llatins de l'Església. Sant Pacià és el primer autor nascut a Catalunya del qual se'n coneix el nom i se'n conserven obres.


CARRER DE LES MONGES


Aquí tenim un dels noms d'un carrer del nostre barri i podem veure que té un sentit religiós. Està situat al mateix carrer on es troba l'església de Sant Pacià. 

SANTA RITA


En aquesta imatge podem veure el cartellet d'astistencies Santa Rita. Santa Rita va ser una noia que des de ben petita havia volgut ser monja encara que als 14 anys els seus pares la van casar i van tenir 2 fills. Però quan va ser viuda, va demanar l'admisió a un convent però no va ser acceptada ja que no podía tenir fills. Més tard va fer morir als seus fills, però en pau i una vegada que Rita ja no tenía obligacions familiars la van acceptar en el convent i es va fer monja. 

Santa Rita és una de les santes més populars a l'Església catòlica. 

IGNASI IGLESIAS



Va néixer aquí, a Sant Andreu del Palomar i va ser un dramaturg i poeta vinculat en el món del modernisme. 

SANT ADRIÀ


Sant Adrià va ser fill del cèsar Probo que va ser emperador als 6 anys. Adrià va ser oficial en l'exèrcit romà, i com a tal li va correspondre prendre part en les persecucions decretades per Maximiano i Galeri. En veure l'enteresa dels cristians davant el martiri, es va convertir al cristianisme.


Grup format per:
Blanca López
Andrea Más
Clàudia Arias
Albert Palanques
Isabel Calavia




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada