dissabte, 7 de juny del 2014



FESTA FAMILIAR
En agost, la família es reuneix a la casa de tots i celebrem que estem junts i ens estimem. Pel matí fem una pregària o missa i després dinem tots plegats: els petits en una taula i els adults en altres. Per la tarda els majors prenen el té o cafè i parlen, perquè tenen moltes coses que explicar; i els petits juguem o parlem de l'escola, dels amics, i tota mena de temes que es parlen a l'edat d'entre 6 i 16 anys.
Sovint fem actuacions com obres de teatre, acudits, esdeveniments i peripècies que han passat i etc. Per la tarda-nit cadascú marxa a casa seva i alguns queden fins al dia següent per a poder aprofitar aquest moment al màxim.


 BATEIG
Quan tenia 9 mesos van batejar-me a l'església amb gairebé tota la família present. Segons el que m'han dit va ser un bateig diferent i especial perquè a l'hora de beneir l'aigua el capellà va demanar que la gent posés també els desitjos que volien a la meva vida. Jo, pel que he vist a les fotos, estava total i completament feliç de tenir a tota la gent contenta al meu voltant i alegres per l'esdeveniment.




 CAMÍ DE SANT JAUME (CAMIÑO DE SANTIAGO)

El Camí de Santiago és una ruta que fa gent d'arreu del món per tal d'arribar a Santiago de Compostela, Galícia, on es creu que es conserven les restes de l'apòstol Sant Jaume de Zebedeo. Es fa com a camí de penitència.


 


 CATEDRAL DE LUGO

La Catedral de Santa María, a Lugo, Galícia. Es troba al Camí de Sant Jaume del nord. Va ser construïda al s.XII. Conserva restes de romànic, barroc i neoclassicisme. Fa uns mesos es van rehabilitar l'altar major i van quedar al descobert valuoses pintures tapades pel fum de les veles i l'humitat. El santíssim està exposat tot l'any.

 Sara P.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada